Annonsesekrav, frister og vilkår

Koronaviruset har snudd opp ned på alle deler av vår hverdag.

I en krisesituasjon er informasjonsbehovet i befolkningen særlig stort. Våre lokalaviser har nå ekstremt høy trafikk og har en kraftig økning i lesertallene. Redaksjonene våre jobber hver dag med å gi alle våre lesere oppdatert og relevant informasjon om sine lokalmiljøer og hva som skjer i samfunnet. Dette er bærebjelken i vår journalistikk og er en sentral del av samfunnsoppdraget til Amedia og lokalavisene. I disse tider er også informasjon fra annonsører til våre lesere kritisk viktig.

Generelle vilkår og betingelser for annonsering

Generelle vilkår og betingelser for annonsering i Amedia finner du her

Datapolicy for annonsering

Se retningslinjer for behandling av data  i forbindelse med annonsekampanjer her

Materiell og levering

Materiell sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
URL som annonsen skal linkes til må være vedlagt. Gi beskjed om annonsen ikke skal være klikkbar.

NB! P.g.a. interne sikkerhetsrutiner kan vi dessverre ikke motta zip-filer på epost. Dette må sendes via f.eks. WeTransfer

Materiellfrist

Frist for levering av materiell er tre (3) virkedager før kampanjestart. Spesialformater og spesialtilpassede kampanjer har en leveringsfrist på fem (5) virkedager før kampanjestart. Fristene gjelder også ved utskifting av materiell som allerede er live.

Sikkerhet

Amedia bruker SSL (HTTPS) på sidene sine. Dette øker sikkerheten betraktelig.
Som følge av dette må alt innhold, også annonsene, bruke HTTPS. Dette betyr at alle annonser, alle ressurser (grafikk, JavaScript, osv.), alle iframe-refereranser og alle tredjepartstagger må bli levert via HTTPS, ikke vanlig HTTP.
Den beste og enkleste måten å gjøre dette er å unngå “http:” i adressene, f.eks. "//www.example.com/banner.html”.
Annonser levert uten SSL/HTTPS vil bli blokkert av nettleseren, og brukeren vil få en sikkerhetsadvarsel.

Filstørrelser

For alle annonser gjelder en maksgrense på 100kB. Unntaket er annonser som består av flere deler (f.eks. Hestesko), der kan hver del være maks 100kB. 

Tips til optimalisering av annonser kan leses her.

Filtyper

Bildefiler: JPG, PNG eller GIF
Rich Media: HTML eller Redirect TAG
NB! Flash støttes ikke.

Filnavnet må inneholde formatet for filen i filnavnet og bør ikke inneholde store bokstaver, mellomrom, tegn eller bokstavene æ, ø og å.

HTML-annonser

Spesifikasjoner og tips til produksjon av HTML-annonser finnes på Amedia Utviklings sider.

Spesialformater

Alle formater finnes i prislisten, klikk på et format for flere detaljer.

Finner du ikke et format på listen? Ta kontakt med digital produktsjef Carina Dyreng på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den./ 413 75 565.

Web-tv

Amedias lokalaviser produserer mengder av unikt innhold på levende bilder hver dag. Kombinasjonen av unik kontekst og gode virkemidler i form av levende bilder gjør annonsering på web-tv svært effektivt

Preroll : 15 sekunder anbefalt, 20 sekunder maksimum
Postroll: Fri lengde

Videomateriell: Generell anbefaling

Vi anbefaler at du bruker en av konfigurasjonene under for kildefilen (annonsen). Det er formater som er allment aksepterte og sørger for god avspillingskvalitet.

Filformat     Video codec     Audio codec     Minimum Bitrate
.mp4     H.264     AAC     2000
.avi, .mov     MPEG-2, MPEG-4     MP3, WAV     2000

Anbefalt levering pre- og postroll

.mp4 codec: H.264 16:9-format 1280x720 (720p) 2000kbit/s Audio level: -8dB.

Filstørrelse og lengde

Maksimum filstørrelse: 500 MB
Lengde på film, preroll: Anbefalt 15 sekunder for fullførelse, 20 sekunder maksimum.

Kodeker (Codec)

En kodek sørger for å komprimere og dekomprimere filen for å minske størrelsen på en videostrøm. På den måten sørges det for at videoen har optimal kvalitet, og samtidig gir en god avspillingsopplevelse på forskjellige internettoppkoblinger.
Det er kodeker for bilde og lyd. Hver av dem har en overføringshastighet (bit rate), typisk angitt i kbps (kilobits pr sekund), og denne avgjør kvaliteten på video- og audiostrømmen.
Annonsestyringssystemet konverterer filmen som lastet opp til passende format for de forskjellige enhetene filmen skal være tilgjengelig på.

Sideforhold (Aspect Ratio)

Det er viktig at forholdet mellom bredde og høyde er riktig. Avspilleren filmen skal vises i er 16:9, så vi anbefaler at formatet 16:9 brukes. Eksempel på formater i 16:9 er 1280x720 (720p) og 1920x1080 (1080i eller 1080p).