Gulltusjen 2019

I år hadde vi rekordmange deltakere til Gulltusjen med hele 139 deltakere.

 

Vinnerne i kategorien for reklamebyråer er Martin Abbedissen Fauskanger og Mateus Porto Hopland fra Good Morning.

image 123986672 1Juryens begrunnelse: Juryen likte enkeltheten i annonsen og hentydningen til «pennen er mektigere enn sverdet». Motivet av en enkel fargestift sammen med overskriften får frem at dette budskapet handler om barn og at deres fantastiske barnlighet trenger å ivaretas. Sammen ledet overskriften og motivet deg til at 20.november er dagen for å feire barns rettigheter og at Unicef er en organisasjon som arbeider for barns rettigheter over hele verden. Som bonus er dette også en løsning som egner seg veldig godt på annonseflater i avisen. Juryen gratulerer og ønsker teamet en god tur Cannes.

 

Andre plassen går til Martin Berlufsen og Karoline Evju fra Metro Branding.

image 123986672

Juryen begrunnelse: I motsetning til mors- og farsdag forlanger ikke barna noe. Nettopp derfor er Unicef sin rolle og jobb særdeles viktig.Siden også tekst sier mer enn 1000 bilder er avisen et godt medium for denne annonsen.  

 

Tredje plassen går til Aslak Aalberg og Axel Bjørne-Larsen fra Per Høj.

IMG 0690

Juryens begrunnelse: Dette var en annonse som alle likte veldig godt, kreativ og morsom vinkling. 

 

 

Vinnere i kategorien studenter er Fanny Skaug og Emilie Malnes fra Westerdals, Høyskolen Kristiania. De blir premiert med 20 000 kr. Gratulerer så mye!

IMG 0688

Juryens begrunnelse: En høylydt og gøyal annonse som gjør at du ser frem til feiringen av barns rettigheter 20.november.

 

Andre plassen går til Jon Halfdan Reistad og Peder Lundh fra Westerdals, Høyskolen Kristiania.

IMG 0687

Juryens begrunnelse: Juryen likte den visuelle fremstillingen og at barn bør få lov til å være barn. Det ble heller ikke her valgt å dele ut medalje da utvinningen av dette metallet fortsatt er omstridt.

 

Tredje plassen går til Ingrid Serine Hvisten og Jens Østrem fra Westerdals, Høyskolen Kristiania.

IMG 0689

Juryens begrunnelse: Overskriftens tosidighet om at barn ikke er en vits og hentydningen til «Alle barna-vitser» begeistret juryen til å ta den på alvor og gi den

 

Takk til alle som deltok!